keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kotiteatterin päivittelyä

Niinkuin moni teistä saattaa tietääkkin, olen aikamoinen leffafriikki. Sen myötä olen aika pikkupojasta asti halunnut nauttia elokuvista kotonani astetta paremmin - erityisesti äänipuoli on ollut mulle aina tärkeä. Huoneeseeni tehtiin remontti vuosia sitten tätä kotiteatteriharrastusta silmälläpitäen, mutta sen jälkeen kalusto on pysynyt melkolailla vakiona.. toki joitain kaiuttimia on vaihtunut ja subbareita tullut lisää, mutta periaatteessa koko paketti on pysynyt samana. Nyt yhtäkkisten mahdollisuuksien ja inspiraation kohdalla oli päivityksen aika!

Ensiksi halusin toteuttaa pitkäaikaisen idean. Huone on pimennetty, seinät ovat tummia.. videotykki on siis melkeinpä oletusvaihtoehto näyttölaitteeksi. Valkokankaan ominaisuudet ovat vielä vähän mietinnän alla, mutta kuvakooksi tulee jotain väliltä 90-120". Ja tietysti, tykiltä voi katsoa leffoja, kuin myös telkkaria tai pelata pelejä.. tai surffailla netissä - miten vaan :')


Oikeastaan tämä koko ajatus tehdä tämä päivitys juuri nyt lähti päässä jonkin aikaan muhineesta fiiliksestä hankkia pleikkari 3. Siis joo, pelikonsoli.. mutta myös erinomainen viihdekeskus hyvällä BD-soittimella. BD tuo mukanaan HD-kuvan ja aivan uudet ääniformaatit, joten niitä varten oli päivitettävä politiikkaa myös kaiuttimien ja viritinvahvistimen osalta. Hankin Onkyon AV-vahvistimen, joka ymmärtää about kaikki mahdolliset leffoissa käytetyt ääniformaatit ja hallitsee myös 4k-videon tulevaisuutta varten. Kaiutinasetteluksi on tulossa nykyisen 5.1:n tilalle 7.2 eli kahden takakanavan tilalle tulee neljä ja subbareiden määrä lisääntyy. Kaiken kukkuraksi tilattiin plustv -paketti canal+:lla, joten leffojakin näkyy, vaikkei olisi jaksanut juossa makuuniin :)


Alla kuva viime kesän tilanteesta. Tuohon verrattuna siis vanha laajakuvatelkkari saa väistyä ja ruman battery-julisteen tulalle tulee iso valkokangastaulu, jolle videotykin kuva heijastetaan. Mun pään yläpuolelle sekä etuoikean seinälle tulee ylimääräiset takakaiuttimet ja nykyisten takakaiuttimien paikkaa tarkistetaan. Noita syntikoita harvoin edes on tuossa, eikä tuolla pöydälläkään ole noin paljoa tavaraa.  Myöskin päätyseinää hallitsevat isot mustat PA-kaiuttimet eivät välttämättä enää tämän päivityksen jälkeen viihdy tuossa, sillä ovathan noi nyt hemmetin epäesteettiset. Suunnitelmia on ollut myös lattiaremontista ja katon tummentamisesta, mutta ne jäävät myöhemmäksi ja tehdään nyt vaan tämmöinen pieni laitteistopäivitys.

Tulkaahan sitte mun kanssa leffailemaan, pelailemaan, musailemaan tai jotain - ei yksin aina jaksa! :D

torstai 15. joulukuuta 2011

Tavoitteita ja tuloksia

En tunnetusti tee uudenvuodenlupauksia, joten aloitin viime kesänä tämmöisen ehkäpä perinteeksikin muodostuvan jutun. Kesän 2011 alussa kirjoitin tavoitteeni loppuvuodelle näin:

1. Teen parhaani että päästäisiin bändin kanssa vielä keikallekkin joskus :')
2. Otan tästä kropasta ylimääräset pois.. syksyllä ois jotain valokuvausjuttuja, joissa ois kiva näyttää hyvältä :D
3. Koitan oppia elämään yksin.. saa nähä mitä siitä tulee.


Noh, ykkönen meni aika putkeen. Saatiin treenattua kokonainen uusi keikkasetti ja tehtiinpä joulukuun alussa jo ensimmäinen keikkakin. Saatiin kaikenlisäksi syksyn aikana äänitettyä iso määrä biisejä.

Kakkonenkin onnistu kohtalaisesti. Olin Espanjasta tullessani suht pulskassa kunnossa ja sain erittäin nopeasti itseni mielyttävän hyvään kuntoon. Lähinnä kohtalaisella liikunnalla.. olin rullaluistellut alkukesänkin ihan kiitettävän määrän, mutta suomeen palattuaani ostin uudet luistimet ja innostukseni nousi ihan uudelle tasolle. Luistelin loppukesän kuutena päivänä viikossa keskimäärin n. 45km päivässä. Kuvia tosin ei lopulta otettukkaan, vaan sitä projektia siirrettiin myöhemmäksi.. jatkan siis kuntoilua ja katotaan millaisessa kunnossa ensi syksynä ollaan :)

Kolmonen on sikäli myös onnistunu.. paitsi, etten oo vieläkään oppinu nukkumaan yksinää :D Mutmut.. muuten kaikki vaikuttaa ihan hyvältä ja onpa muutama neitikin onnistunu tekemään ihan hyvän vaikutuksen tässä vuoden aikana, vaikka alkuun semmoinen tuntui ihan liian kaukaselta. Yksinäisinä iltoina voi tulla myös pahalla tavalla yksinäinen olo, mutta muuten oon saanu elämääni ihan hyvin eteenpäin itekseni ja tulevaisuus näyttää jotakuinkin järkevältä :)






Nyt teen uudet tavoitteet seuraavalla puolelle vuodelle. Katotaan sitten touko-kesäkuussa, että miten nää on toteutuneet.


1. Koitan saada itseni kunnialla valmistumaan koulusta ja käymään jopa lukion loput kurssit samalla pois alta. Tää vaatii opinnäytetyön tekemisen lisäksi jonkun verran kaikenlaisia portfolioita ja muita kursseja, jotka pitäisi suorittaa.


2. Mulla on tulossa erittäin kiireinen kevät. Tuon valmistumisen lisäksi kierrän edelleen maaliskuuhun asti bändin mukana (ajattelin kertoa tästä lähipäivinä lisää), julkaisen ensimmäisen valokuvakirjani, suunnittelen ja toteutan toisen valokuvanäyttelyni, olen suht isosti mukana eräässä musiikkivideossa ja kaikenlisäksi bändiltäni on tulossa jonkinmoinen omakustannejulkaisu, jossa varmasti riittää työtä.. keikkojakin kaiketi tiedossa :) Tavoite #2 on siis vetää tämä kaikki läpi kiitettävästi.


3. Yritän oppia arvostamaan itseäni enemmän. Viime viikolla sain paljon todella ilahduttavaa itsetunnon nostatusta ja positiivisia kommentteja erityisesti Tommilta ja Hannelta.. kiitän heitä ja kaikkia muita. Heidän ansiosta tajusin, että mun on pakko jotenki alkaa arvostamaan itseäni enemmän. En ehkä ookkaan niin paska tyyppi, kuin itse olen ajatellut ja ehkä jopa olen jollain tasolla lahjakas joissain asioissa. Ei kukaan voi ikinä tykätä musta, jos en itse osaa tykätä itsestäni.



tiistai 13. joulukuuta 2011

"How could I travel backwards in time to make it last a lifetime?"

Miksiköhän ihminen oppii kunnolla arvostamaan jotain kaunista ja hienoa vasta sitten, kun sen menettää. 23-vuotias ja tuntee jo hölmöilleensä elämänsä - nytkun sen tajuaa. Työ, raha, kunnioitus, ura, omaisuus - loppupeleissä noilla ole mitään merkitystä. Harrastukset, lomat, vapaa-aika, elämän pienet ilot - nuokin ovat yhtä tyhjän kanssa yksin. Minulla on ollut jotain kaunista ja ainutlaatuista, mutta olen päästänyt sen menemään ihan tyhmien asioiden takia. Liian myöhään vasta tajuaa, miten olisi valmis antamaan kaikkensa, jos sen saisi takaisin. Aikaa ei vaan voi kääntää taaksepäin.


Pitäkää ihmiset kiinni rakkaistanne, älkää hätäilkö, älkää antako muiden asioiden turmella kauneinta. Pitäkää huolta lähimmäisistänne, eihän kukaan pärjää yksin. Muistakaa, että töitä, opiskeluja, kaikkea sitä mihin tämä yhteiskunta ihmistä ohjaa, on kyllä aikaa tehdä koko loppuelämä. Älkää siirtäkö lähimmäisiänne aina vain huomiselle, sillä ette voi tietää milloin huominen on jo liian myöhäistä. Nauttikaa elämästänne, ottakaa kaikki irti siitä.. ei täältä hengissä selviä kuitenkaan. Mutta miettikää, että mitkä asiat ihan oikeasti merkitsee teille eniten. Älkää tänään murehtiko tulevaisuudesta - sitä kerkee tekemään myöhemminkin :)


Koska en voi muuttaa mennyttä, niin pyydän vain yhtä asiaa: Kun seuraavan kerran olen hölmöilemässä, olethan paikalla muistuttamassa tästä kaikesta?





"Would you still love me in the morning?
-Forever and ever babe"
This time I would really give my life a bend
for the sake of a happy end